وصیت

آنچه دوست دارم فرزندانم بدانند

وصیت

آنچه دوست دارم فرزندانم بدانند

4 خطای تغذیه‌ای که شما را پیر می‌کنند!


با وجودی که تغییرات جسمی و روحی بعنوان بخشی از پروسه پیری، اجتناب ناپذیر هستند اما واقعیت این است که غذاهایی که ما می‌خوریم یا نمی‌خوریم در سرعت بخشیدن به این روند پیری نقش دارند به طوری حتی گاهی ممکن است زودتر از رسیدن به سن پیری، دچار علائم سالخوردگی بشویم.


به گزارش ایسنا، دکتر دیوید کاتز از متخصصان علوم پزشکی و رییس بخش مطالعات پیشگیری در دانشگاه ییل، در این باره می‌گوید: این پیری زودرس مشخص است؛ چون ما خیلی زیاد از غذاهای فرآوری شده استفاده می‌کنیم.

در این مقاله که در مجله تخصصی شاین به چاپ رسیده آمده است: غذاهای فرآوری شده اغلب حاوی کالری زیاد اما مقادیر اندکی از ریزمغذی‌های ضروری مثل امگا -3 و ویتامین 12B هستند. بنابراین ما در دریایی از دسترسی‌ها با جزیره‌هایی از کمبودها و فقدان‌ها روبه‌رو می‌شویم.

در این مقاله فهرستی از چهار خطای تغذیه‌ای ارائه شده که این خطاها باعث می‌شوند انسان زودتر پیر شود در حالی که با مشورت با دکتر می‌توان این خطاها را شناسایی کرده و با تنظیم آنها در رژیم غذایی یا افزودن مکمل‌ها، جوانتر به نظر رسید و جوانی را احساس کرد.

-‌ خطای اول: اشتباه اول این است که شما از خوردن تمام انواع پروتئین‌های حیوانی پرهیز می‌کنید اما چرا این اشتباه منجر به پیری زودرس می‌شود، چون ممکن است با فقدان ویتامین 12B مواجه شوید که برای تولید انرژی در بدن ضروری است. این ویتامین فقط در غذایی یافت می‌شود که منشا حیوانی دارند و به تنظیم متابولیسم و تولید انرژی کمک می‌کند و در ضمن کلید حفظ سلامت مغز و سیستم عصبی است. خستگی یکی از علائم اصلی کمبود ویتامین 12B است و معمولا در افرادی رخ می‌دهد که پروتئین حیوانی زیادی استفاده نمی‌کنند.

دکتر دانی فروگ، دستیار رییس پزشکی در مرکز طول عمر پریتیکین در میامی خاطرنشان کرد: جویدن مقادیر زیادی از آنتی اسیدها برای تسکین سوزش سردل نیز می‌تواند منجر به کمبود ویتامین 12B شود چون آنتی اسیدها جذب این ویتامین را دچار اختلال می‌کنند.

-‌ راه‌حل غذایی: مصرف دو نوبت مواد غذایی بدون چربی مثل شیر یا ماست بدون چربی و 3 تا 4 اونس پروتئین لخم در روز برای حل این مشکل مفید است. بهترین منابع غذایی حاوی ویتامین 12B شامل غذاهای دریایی مثل ماهی، میگو و صدف‌ها و همچنین گوشت لخم ماهی و گوساله و همچنین غلات غنی شده هستند.

-‌ راه حل مکملی: مصرف 500 تا 1000 میکروگرم از این ویتامین به طور روزانه در قالب قرص‌های مکمل، کمبود آن را در بدن جبران می‌کند.

-‌ خطای دوم: خودداری از مصرف مکمل‌هاست، اما چرا این خطا موجب پیری زودرس می‌شود؟ چون برخی از این مکمل‌ها مثل منگنز و مس از بروز دردهای مفصلی جلوگیری می‌کنند اما بسیاری از افراد از مصرف این مکمل‌ها غفلت می‌کنند. به گفته متخصصان منگنز و مس هر دو برای حفظ سلامت غضروف‌ها و انعطاف پذیری مفاصل مفید و ضروری هستند. در بسیاری از موارد مصرف آنها آسیب‌های مفصلی را بهبود بخشیده و دردهای این مناطق از بدن را برطرف می‌سازد.

-‌ راه‌حل غذایی: مغز خشکبار، گوشت بدون چربی و اسفناج منابع غنی از این املاح هستند اما معمولا ما به اندازه کافی از این خوراکی‌ها نمی‌خوریم تا نیازمان به این املاح برطرف شود بنابراین نیاز به مصرف مکمل‌ها همیشه وجود دارد.

- راه حل مکملی: مصرف روزانه دو میلی گرم مس و 5 میلی گرم منگنز در روز ضروری است. ظرف 2 تا 3 ماه پس از مصرف این مکمل‌ها درد کمتری را در مفاصل خود احساس خواهید کرد.

- خطای سوم: پرهیز از خوردن ماهی و چربی است. ماهی و روغن‌های مفید مثل روغن زیتون بهترین منبع اسیدهای چرب امگا – 3 و ضروری برای بدن هستند که معمولا تا حد زیادی مانع از تحلیل رفتن حافظه می‌شوند. به گفته متخصصان مرکز پزشکی دانشگاه آریزونا در آمریکا، این اسیدهای چرب در واقع بخشی از عناصر اصلی تشکیل دهنده مغز هستند که اگر به اندازه کافی در رژیم غذایی ما وجود نداشته باشند ساختار و عملکرد مغز به تدریج ضعیف می‌شود و حافظه آسیب می‌بیند.

- راه‌حل غذایی: در ابتدا مصرف غذاهای تصفیه شده و فرآوری شده را تا حد امکان کاهش دهید و غذاهای خود را با روغن‌های طبیعی مثل روغن زیتون طبخ کنید. سپس در هر هفته مصرف ماهی‌های مفید مثل ماهی آزاد و ساردین را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. بعلاوه خوردن دانه کتان، غلات سبوس‌دار و گردو و بادام نیز برای دریافت این چربی‌های مفید توصیه می‌شود. مصرف یک قاشق غذاخوری گردو 5 روز در هفته و 9 تا 12 عدد بادام، 4 نوبت در هفته کافی است.

- راه حل مکملی: توصیه می‌شود که در روز حداقل 2000 میلی گرم روغن ماهی مصرف شود و کپسول‌های حاوی این روغن ترکیبی از دو اسید DHA و EPA را داشته باشند.

- خطای چهارم: علاقه کلی مردم به غذاهای بسته بندی شده است. غذاهای بسته بندی شده در واقع حاوی ترکیباتی هستند که موجب بالا رفتن فشار خون می‌شوند. غذاهای بسته بندی نمک زیادی دارد که به بدن بویژه به کلیه‌ها آسیب وارد می‌کند. در این وضعیت عدم تعادل بین نمک و پتاسیم به رگ‌های خونی آسیب می‌رساند و در نتیجه موجب بالا رفتن فشار خون می‌شود.

راه حل غذایی: در روز بیش از 1500 میلی گرم سدیم (نمک) مصرف نکنید و حداقل هفت تا 9 وعده در روز از میوه‌ها و سبزی‌های تازه استفاده کنید.