آویشن گیاهی است دارای خواص بسیار که امروزه ما اغلب آن را بهصورت خشکشده و بهعنوان چاشنی در غذاها استفاده میکنیم. از زمانهای دور تاکنون، آویشن با خواص درمانی بسیارش جایگاه ویژهای نزد مردم اعصار مختلف داشته و دارد. برای آشنایی با خواص آویشن با ما همراه شوید.
آویشن نه تنها یکی از ادویههای محبوب در آشپزی امروزی است، استفاده از آن به عنوان دارویی شفابخش و ضامن سلامت، تاریخچهای بسیار طولانی دارد. در دوران رم باستان، از این ماده برای جلوگیری از مسمومیت استفاده میشد و اگر کسی دچار مسمومیت میشد، در آب حمامش آویشن میریختند تا جلوی تأثیرات مخرب مسمومیت را بگیرند. در زمانی که هنوز یخچال وجود نداشت و نگهداری از مواد غذایی دشوار بود، آویشن را در پخت غذا استفاده میکردند تا تأثیر مخرب گوشت فاسدشده را کم کند و از بیماریهای ناشی از غذاهای ناسالم جلوگیری کند. قبل از اینکه آنتیبیوتیکهای جدید به بازار بیایند، برای مداوای زخمها از روغن آویشن استفاده میشد.
شاید شما قبلا بدون اینکه متوجه شده باشید از این گیاه دارویی استفاده کردهاید. تیمول، فعالترین عنصر آویشن، به دلیل داشتن خاصیت ضدباکتری و ضدقارچ، در تهیهی دهانشویهی قدیمی Listerine و پمادهای موضعی مثل vicks VapoRub به کار رفته است. این حقیقت که این مارکهای محصولات قدیمی اما نه چندان طبیعی، از تیمول به عنوان جز کلیدی در ترکیب خود استفاده میکردند، مهر تأییدی است بر خواص دارویی غیرقابل انکار این گیاه پرخاصیت.
در ادامهی این مقاله در مورد این گیاه شگفتانگیز و فوقالعاده اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار میدهیم که بهسادگی در زندگی روزانهی شما مورد استفاده قرار میگیرد و تأثیر زیادی بر سلامتتان دارد.
روغن آویشن یکی از قویترین ضدمیکروبهای طبیعی است که به عنوان دارویی مؤثر در درمان گلودرد استفاده میشود. روغن آویشن حاوی کارواکرول است. به همین دلیل یکی از مهمترین روغنها برای تسکین گلودرد محسوب میشود.
در مطالعهای که بهتازگی توسط دانشکدهی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لودز در لهستان انجام گرفته، روغن آویشن به ۱۲۰ گونهی مختلف باکتری جداشده از بیماران مبتلا به عفونتهای حفره دهان، دستگاه تنفسی، ادراری و تناسلی واکنش نشان داده است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد روغنی که از گیاه آویشن گرفته میشود، فعالیت بسیار قوی در برابر تمامی سویههای بالینی دارد. این روغن حتی بر روی سویههای مقاوم به آنتیبیوتیک، اثر بسیار خوبی دارد. دفعهی بعد که گلودرد داشتید، حتما مقداری آویشن به سوپ خود بیفزایید و چای آویشن بنوشید زیرا که تسکیندهنده درد و ازبینبرندهی میکروب است.
این پژوهش همچنین نشان داده است که در اثر مصرف آویشن، سطح کلسترول خون، تری گلیسیرید و کلسترول بد (لیپوپروتئین کمچگالی) نیز کاهش یافته است؛ این درحالی است که همزمان سطح کلسترول خوب (لیپوپروتئین پرچگالی) افزایش یافته است.